חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2002 | 18:31 | מאת: גילי

שלום רציתי לדעת למה יכול לגרום חוסר בחומצה פולית? תודה גילי

18/02/2002 | 23:09 | מאת: ניקולט

יש קשר בין חומצה פולית לבין ויטמין B 12 . חסר בחומצה פולית יכול להיות קשור לחסר בויטמין B 12 . חסר ב- ח. פולית יכול לגרום לאנמיה מאקרוציטית , חסר בתאי דם לבנים ובטסיות והפרעות נפשיות. יש קשר בין רמה נמוכה של ח. פולית אצל נשים בהריון לבין מומי לידה הקשורים לצינור העצבים.

21/02/2002 | 14:13 | מאת: נועה שיף (דיאטנית קלינית)

שלום גילי חומצה פולית הינה ויטמין חשוב הננמצא בירקות ירוקים עליים, אגוזים, דגנים, גבינות, פירות, שמרים, קטניות וכבד. חסר בויטמין זה יכול לגרום למספר תופעות, חלקן חמורות. נציין שלוש מהן: 1. אנמיה מגלובלסטית (אנמיה בה כדוריות הדם האדומות גדולות מן הרגיל, דבר הפוגע בתפקודן הרגיל . אנמיה זו אינה קשורה בחסר בברזל!) 2. מומים מולדים אשר מקורם בצינור העצבים המתפתח של העובר. לפיכך אנו ממליצים לקחת תוסף חומצה פולית עוד לפני הכניסה להריון ( המינון ע"פ המלצת הרופא המטפל) 3. רמות גבוהות של הומוציסטאין בדם (חומר שכאשר רמותיו בדם גבוהות, מהווה גורם סיכון למחלות לב וכלי דם). חומצה פולית אחראית על איזון ההומוציסטאין. בברכה - נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית