כיס מרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/01/2002 | 22:59 | מאת: שירי

שלום פרופ', ראשית - ברכות על תחילת הפורום. בהצלחה. 1) עברתי ניתוח להסרת כיס המרה, חודשיים לאחר שאושפזתי עקב דלקת + אבנים שם. 2) עד לניתוח היה עלי לאכול רק מוצרים דלי-שומן. 3)כעת, כאשר אין לי כבר כיס מרה - חלוקות התשובות שאני מקבלת לגבי התזונה המתאימה. יש שאומרים שעלי להמשיך "דל שומן", ויש אומרים ש"מותר לאכול הכל". 4) ברור שעדיף בכלל "דל שומן" באופן כללי - אך שאלתי ספציפית לנושא כיס המרה - האם צריך להקפיד רק על דיאטה דלת שומן? אודה על תשובך. בנוסף, שאלה מתחום הילדים - תינוקי בן 7 חודשים. על מנת להכין לו דייסה, יש להוסיף מים. האם צריך להרתיח את המים, או שניתן להסתפק במים מינרלים קרים? תודה.

שירי שלום! כיס המרה מפריש מלחי מרה בהתאם לכמות השומן שאנו אוכלים. כאשר קיימות אבנים בכיס, הפרשה מוגברת של מלחי מרה תגרום לכאבים. כאשר מוסר כיס המרה, הפרשת המרה היא רציפה ואין כאבים המלווים אותה. במצב כזה רצוי לאכול כרגיל ודווקא לשים לב שיש שומן בתפריט (לא יותר מדי...), על מנת שמלחי המרה המופרשים ייקשרו לשומן ולא ימשיכו "חופשיים" במערכת העיכול. בברכת בריאות טובה! נועה

09/01/2002 | 19:20 | מאת: שירי

תודה נועה. רק עוד שאלה - בקשר למים לתינוק - האם יקרה לו משהו אם עד היום לא הרתחתי לו את המים המינרלים? מהיום - אקפיד על כך. תודה

שירי לשאלתך בנוגע להרתחת מים: על פי הוראת משרד הבריאות יש להרתיח את כל סוגי המים המשמשים להכנת מזון לתינוקות. הוראה זו כוללת בהחלט גם מים מינרלים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית