רמת טריגליצרידים גבוהה בדם - מהן דרכי הטיפול הרצו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2002 | 02:40 | מאת: אילן

גילה שלום. אני בן 33 , 1.84 מטר , 97 ק"ג , ונמצא במעקב תקופתי לבדיקת רמות טריגליצרידים בדם , לאחר שלפני שנתיים התגלתה רמה של 400 . לפני כשבוע ביצעתי בדיקת דם והתוצאות שהתקבלו היו : טריגליצרידים - 490 , HDL -27 . קיבלתי הפנייה לדיאטנית , ואני מתכוון אכן להתחיל דיאטה . הנושא מטריד אותי וברצוני להרחיב את הידע בתחום - האם את יכולה להמליץ על מקורות ידע רלבנטיים ? - ספר , אתרים ... ( רצוי כאלו שאינם מקצועיים טהורים , שגם מי שאינו רופא יבין .. ). - בנוסף , האם לפעילות גופנית יש קשר קורלטיבי לנושא ? - האם קיים נזק מצטבר כתוצאה מרמות גבוהות מתמשכות של טריגליצרידים בגוף ? - האם נכון לומר שרמות גבוהות של טריגליצרידים מקושרות יותר לסיכון ללקות באירוע מוחי , בעוד רמות גבוהות של כולסטרול מתקשרות לסיכון גבוה ללקות בהתקף לב ? - האם רמה נמוכה של HDL קשורה לרמות טריגליצרידים גבוהות ? אשמח לקבל תשובות על שאלותיי , אילן המודאג.......

17/02/2002 | 11:07 | מאת: adi

היי אילן, לפי מה שמצאתי יש לך מעט עודף משקל. רצוי שתוריד אותו כי יש כנראה קשר בין טריגליצידים גבוהים בדם לבין המשקל העודף קשר. תוריד את המזון המטוגן והמתוק ותוסיף סיבים וירקות. פעילות גופנית מאוד מומלצת. עדי

מנהלי פורום תזונה קלינית