מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2003 | 13:41 | מאת: ליטל

שלום רב, שאלתי היא מדוע במחלת קרוהן נוצר מחסור בויטמין A, E ,C B12 , אבץ וחומצה פולית? ברור מדוע הויטמינים מסיסי השומן חסרים אולם מדוע ויטמין C, מסיס מים, חסר? כמו כן, הייתי מעוניינת לדעת מדוע אין אובדן ויטמינים מקבוצת B? תודה מראש, ליטל.

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2003 | 14:30 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

ליטל שלום מחלת הקרוהן היא מחלת מעי דלקתית. כאשר המעי חולה , דלקתי, יש ירידה ביכולת הספיגה שלו, של כל רכיבי המזון וכן גם של ויטמינים ומינרלים שונים (כאלו שהזכרת וכאלו שלא). ההפרעה לספיגה היא בדרך כלל של חלק ממרכיבי המזון בתלות במיקום המחלה במעי ובהיקפה למשל אם המחלה היא בעיקר באזור המעי הדק הסופי (נקרא גם טרמינל איליום) יכולה להיות בעיה של ספיגת ויטמין B12 , וכן מרה (חוסר ספיגת המרה יכול להוביל לירידה ביצור המרה ולהפרעה בספיגת שומנים וכתוצאה מכך גם של ויטמינים מסיסי שומן כמו A, D ,K,E ). המחלה יכולה להיות גם באזורים אחרים ולהשפיע ישירות על ספיגת הויטמינים הנ"ל או כל רכיב מזון אחר. לעיתים החסר פשוט נובע מתזונה לא מספקת או לא מאוזנת מספיק במרכיביה עקב המחלה או החשש מכאבים, שלשולים או החמרת המצב. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית