חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2002 | 19:14 | מאת: ענת

לד"ר גילה שלום, אשמח לקבל תשובה לשתי הבעיות הבאות: אינני מסוגלת לאכול חלבון של הביצה. למרות שבילדות לא היתה לי בעיה זו. (היום אני בת 23). ובערך מגיל 16-17 אני לא מסוגלת לאכול את החלבון. (עם החלמון אין בעיה). כמה פעמים ניסיתי לקחת ויטמין B (עקב בעיה של נשירת השיער) וישר מקבלת פריחה בעור , רופא אמר שיש לי אלרגיה לויטמין B. מה יכולות להיות הסיבות לכך , למרות שבגיל 17 (כמו שכתבתי כבר) לא היתה לי אף אחד מן הבעיות האלו. תודה מראש.

ענת שלום, מצטערת שרק עכשיו שמתי לב שהייתה שאלה שהופנתה אישית אלי ולכן לא זכתה למענה. נתחיל דווקא בויטמינים. התופעה שאת מתארת אכן מקורה באלרגיה, אבל לא מוכרת אלרגיה לויטמינים עד כמה שידוע לי, לכן אני מניחה שיש משהו נוסף בתוך התכשיר שאת רגישה אליו - למשל חומר משמר, טעם, צבע? עצתי לך - נסי תכשיר של חברה אחרת שאינו מכיל אולי חומרים המזיקים לך. באשר לחלבון הביצה, היות ובעבר יכולת לאכול, לא סביר שמדובר באלרגיה. מה התופעות מהן את סובלת לאחר אכילת חלבון? בנוסף - ישנם מזונות רבים המכילים ביצה שלמה, מה השפעת התופעה כאשר את אוכלת מאפים וכיו"ב?

22/04/2002 | 21:07 | מאת: ביטון רות

מהם תפקידיו של החלבון ואיזה סוגים יש??? בבקשה תעני לי!

מנהלי פורום תזונה קלינית