לכבוד נועה שייף --מומיו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2002 | 12:32 | מאת: שאול

שאלת לגבי סידן ומומיו ועניתי לך אולם לא קיבלתי את תגובתך. זה מופיע לפי הנושא של סידן בדגי הים הצפוני. בתודה שאול :

שאול שלום! לשאלותיך: 1. מומיו - קראתי בעיון את החומר ששלחתי לי אבל בחיפוש שערכתי בעצמי לא מצאתי דבר באנגלית (כנראה שיש חומר אבל ברוסית או פולנית). על סמך כל זאת אני לא יכולה לתת המלצה. כדאי לפנות למישהו שיש לו ניסיון קליני עם שימוש בחומר הזה. אני לא מכירה מישהו כזה... 2. סלמון - בטבלאות הרכב מזונות של משרד הבריאות, מופיע הסלמון המשומר במים כמקור לא רע לסידן (200 מ"ג ל 100 גר'). לא כ"כ ברורה לי התכולה הגבוהה הזו כי היא אינה מופיעה בכל סוג אחר של סלמון. ייתכן ויש תכולת עצמות גבוהה בדג המשומר. ככלל, כל עוד שומרים מבחינה בטיחותית, אני לא רואה מניעה באכילת עצמות. נועה

22/02/2002 | 19:23 | מאת: שאול

תודה על התשובה. האם טבלאות המזון של משרד הבריאות נגישות מהאינטרנט? שאול

מנהלי פורום תזונה קלינית