אנמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2002 | 00:32 | מאת: limor

שלום אני בהריון וסובלת מאנמיה (10) מלבד ברזל שאני לוקחת רציתי לשאול על איזה פירות ירוקת אוכל וכו..אתם ממליצים והוא אכן מכיל כמות גדולה של ברזל. תודה לימור

הי לימור שאלת לגבי פירות וירקות המיכילים ברזל. נכון הוא שברזל, כמו גם מינרלים אחרים, מצויים בצומח, אך בצורה פחות זמינה. מקורות צמחיים לברזל הם חלבה, טחינה, משמשים מיובשים, שקדים, גרעיני אבטיח וחמניות, גרעינ דלעת או מלון. באם אינך צמחונית, מומלץ לצרוך ברזל ממקורות "חיים". בשר בקר, בשר הודו ועוף, דגים, וביצים. שיהיה בהצלחה, ומזל טוב! ליטל להב - דיאטנית קלינית, רמב"ם

מנהלי פורום תזונה קלינית