כבד שומני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/02/2002 | 01:42 | מאת: מעין

שלום רב, הפורום נהדר. חוץ מזה, נאמר לי כי יש לי כבד שומני. בבדיקות דם, נמצא כי כולסטרול - 153. ה -" ה.ד.ל" - 49, וה"ל-ד-"ל=88 טריגלצרידים = 76 רציתי לדעת מה זה בדיוק כבד שומני,, והאם יש מקום לדאגה. האם עלי לעשות דיאטה מסוימת? האם רמות הדם שלי תקינות? וגם - מה זה בדיוק כולסטרול "טוב" ומה זה "רע". ומה זה כולסטרול כללי? אינני בחורה שמנה כל כך, אז מדוע הכבד הוא שומני? וגם - האם יש בפחמימות שומן? סליחה על מבול השאלות. תודה

מעין שלום! בדיקות כלל השומנים והכולסטרול בדם שלך תקינות. כבד שומני, משמעו (באופן הפשוט ביותר) - הצטברות של שומן בכבד. בשל כך הוא אינו מגיע לדם ולכן רמות השומנים בדם נמוכות. ייתכן וטיפול תזונתי יהיה רלוונטי וזאת בהתאם לגורם (יכולים להיות מספר גורמים למצב זה). אני ממליצה לך לפנות לגסטרואנטרולוג לקבלת תשובות. בהתאם לגורם, תוכלי לקבל ייעוץ תזונתי המגיע לך במסגרת קופ"ח. ראי תשובות לגבי כולסטרול בתשובותי לנטלי (עמ' 14). נועה

מעין קבלי תיקון - עמ' 13

מנהלי פורום תזונה קלינית