נתרן- מהו?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2002 | 19:59 | מאת: גיל

בטבלאות הערכים התזונתיים של כל המזונות מופיעות התייחסויות לנתרן. מהו החומר הזה? האם הוא מזיק לגוף? האם מומלץ לא לצרוך אותו?

16/02/2002 | 12:30 | מאת: ניקולט

נתרן יחד עם כלור מרכיב את מלח הבישול. הוא מצוי בכל המזונות ובמיוחד במזון מעובד. מסייע בשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף. הנתרן משתתף בתפקוד תקין של תאי עצב ושרירים. יש אנשים שאינם מסוגלים לסלק עודפים של יוני נתרן מגופם. המלח מצטבר בגופם וגורם לבצקות ומכאן- לחץ דם גבוה. כיום ממליצים למעט בתוספת של מלח למזון ולהמעיט בצריכת מזון מעובד כי הוא מכיל נתרן. מכיוון שהמזון ממילא מכיל מלח אין צורך להוסיפו באופן מלאכותי , או לפחות יש להמעיט בו.

גיל שלום! ניקולט נתנה לך תשובה יפה ומקיפה. אם תצטרך הבהרות על תהסס לפנות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית