פחמימות מורכבות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2002 | 14:33 | מאת: גיל

מלבד האורז המלא, הפסטה מקמח מלא והלחמים מחיטה מלאה- האם אוכל לקבל רשימת מאכלים שהם בגדר 'פחמימות מורכבות'? האם תפוח אדמה ובטטה הם פחמימות מורכבות?

שלום גיל! בוא נעשה סדר בבלגן... השוני בין פחמימות מורכבות ופשוטות הוא שוני במבנה הכימי. אבן הבנין היא המשותפת. פחמימה מורכבת היא למעשה שרשרת של יחידות סוכר. פחמימה פשוטה היא יחידות סוכר בודדות (חד סוכר) או בזוגות ()דו סוכר). מבחינת מזון, קל מאוד להבדיל בין השתיים: פחמימה פשוטה היא מתוקה (לדוגמא הסוכר הלבן). פחמימה מורכבת, אל אף תכולת הסוכר שבה אינה מתוקה (לדוגמא לחם לבן). המונח שבו השתמשת - "מלא" (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכו') מתייחס לסיבים תזונתיים (אגב, אף הם סוג נוסף של פחמימה בלתי נעכלת). לשאלתך, פחמימות מורכבות הן: לחם ומוצריו, אורז לסוגיו, תפוחי אדמה, אטריות, קמח, בורגול, סולת, קוסקוס, קטניות, ושאר דגנים...וכן, גם בטטה (-: ליטל (דיאטנית קלינית רמב"ם)

14/02/2002 | 15:07 | מאת: גיל

ואם אפשר רק לשאול- איפה אפשר לקבל מידע על כמה קלוריות בממוצע יש בניוקי?

16/02/2002 | 12:15 | מאת: שאול

מה קורה לדגן או קיטנית מונבטת מבחינת הרכב חומצות אמינו ויטמינים מינרלים וכמות הסוכרים או מבחינה קלורית? האם זה נכון שהרכב של חיטה מונבטת הוא כזה שכל חומצות האמינו ישנם שם בשפע כך שמקבלים חלבון מלא ואין צורך לערב דגנים וקיטניות במקרה זה? האם יש מקור או אתר ששם מפויע ההרכב של נבטים שונים? בתודה שאול

מנהלי פורום תזונה קלינית