חילוף חומרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/02/2002 | 21:58 | מאת: נתנאל

הבנתי כבר מקריאה בפורומים הרלוונטיים השונים שכל דיאטה בה כמות הקלוריות היא קטנה מכניסה את הגוף למין "מגננה" שגורמת לגוף "להתרגל" לכמות קלוריות קטנה, וזה גורם לחילוף חומרים נמוך יותר, וזה מאט את הירידה במשקל. מאחר ורוב היורדים במשקל התנסו בלא מעט דיאטות ובהקטנה של כמות הקלוריות היומית הנצרכת, שגרמה לירידה בחילוף החומרים,הרי שנוצר מעין מעגל קסמים, השאלה היא איך שוברים את המעגל הזה? כי אם מעלים את כמות הקלוריות (אפילו במסגרת ה-1000-1200 קלוריות ליום), נשארים תקועים באותו משקל כי הגוף "התרגל" לחילוף חומרים נמוך ו"שומר" על הקלוריות "לימי מחסור", גם פעילות גופנית יומית כהליכה במהירות 5 ק"מ בשעה בשיפוע מתון תוך כדי הנפת ידיים במשך 45 דקות, לא גורמת לירידה המיוחלת במשקל. מה עושים? איך יוצאים מהמערבולת הזו? תודה על תשובתכם. נתי.

נתי שלום! אין תרופת פלא למצב אליו נקלעת. הפיתרון היחיד הוא להעלות את מרכיב ההוצאה האנרגתית במשוואה. אפשר לעשות זאת ע"י משך פעילות ארוך יותר או עצימות גבוהה יותר. כל מי שעוסק בפעילות גופנית יודע שיכולים להשיג התקדמות ביכולות הגופניות. מי שרק מתחיל ילך במהירות 5 קמ"ש ולאחר מס' שבועות או חודשים הוא יוכל להתקדם למרחק ארוך יותר או למהירות 6 קמ"ש ואח"כ 7 (על המכשיר תראה שככל שאתה מעלה את המהירות , עולה ההוצאה הקלורית). תוכל לקבל עצות יותר מוסמכות בפורום לפעילות גופנית. נועה

14/02/2002 | 11:06 | מאת: יעקב

נתי שלום אני בטוח ש נועה שיף צודקת בהחלט,נראה שהפיתרון עבורך מורכב משני שלבים: א) צריכת קלוריות סבירה אך עם מרכיב שומני מופחת ב) להעצים את הפעילות הגופנית, כלומר לעלות את דרגות הקושי באופן הדרגתי אך קבוע, להעריך את משך ותדירות התירגול, ורצוי במסגרת מסודרת כמו חדר כושר מחייב. ואחרון חביב,......זה יצליח ב100% בתנאי שתתמידי בזה כאורך חיים קבוע. !!! אם מפסיקים חוזרים למצב הקודם. בהצלחה, מקוה שעזרתי

מנהלי פורום תזונה קלינית