תינוק בן 11 חודשים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ברצוני לברר על תחליפי הסוכר הבאים: מלטיטול, פולידקסטרוז. האם זה כמו סוכרזית או שזה באמת ללא סוכר?
שלום, מלטיטול הינו תחליף סוכר טבעי ( רב כהלי ) ואילו סוכרזית הינה ממתיק מלאכותי. לסוכרזית אין כלל ערך קלורי ואילו למלטיטול יש ערך קלורי , כמחצית מזה של סוכר. ההבדל בין סוכר למלטיטול , שסוכר זה כמעט ואינו ניתן לספיגה לכן לא מספק ערך קלורי לגוף, ולכן דומה במטרתו לסוכרזית. ההבדל שאינו משאיר טעם לוואי. חסרונו, שריבוי באכילתו יכול לגרום לשלשולים ולגזים. פולידקסטרוז, הינו פולימר של גלוקוז שעבר מטבוליזם חלקי, המספק 1/4 מכמות בקלוריות שסוכר מספק. הינו מוסף למזון בעיקר בשל תכונותיו הפיסיקליות, המקנות למזון תחושה של מרקם שומני וכן טעם. כך שגם מלטיטול וגם פולידקסטרוז אינם סוכרזית אך גם אינם סוכר. הם נותנים טעם טוב למזון ללא טעמי לוואי ומרקם, וכמעט ללא ערך קלורי. בברכה, דנה