חלב כבשים ועיזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2003 | 21:16 | מאת: רחל

בעקבות מחלת הצליאק של אמא שלי, התפתחה אצלה רגישות משנית ללקטוז. היא צורכת רק מוצרים מחלב עיזים. השאלה היא האם היא יכולה גם חלב כבשים? האם יכולה להיות רגישות גם לחלב הכבשים?

רחל שלום! אי סבילות ללקטוז היא בעיה שמתעוררת בד"כ כאשר אוכלים כמות גדולה מדי של לקטוז. לקטוז קיים בכל סוגי החלב, בכמות גדולה יחסית בחלב ובמוצריו הניגרים והרבה פחות במוצרים הרכים. כמות מזערית קיימת במוצרים הקשים. זאת בשל המצאות הלקטוז בחלק המיימי של החלב. כאשר אין מים - אין לקטוז! זה נכון לגבי כל סוגי החלב ולא חשוב מאיזה בהמה הוא נחלב. ההבדלים בכמות הלקטוז בין חלב עיזים וחלב פרה הם לא משמעותיים, 4.45 ו - 4.6 גר' ל - 100 מ"ל. לעומת זאת לחלב כבשים יש הרכב תזונתי שונה בכל הפרמטרים וכמות הלקטוז בו היא מעל 5 גר' ל - 100 מ"ל. שוב אדגיש, לא צריכה להיות כל בעיה עם אכילת גבינות חצי קשות וקשות, גם מחלב זה. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית