תזונה ומיגרנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2003 | 20:55 | מאת: ניסן

אני קצין בצבא, סובל יותר מ - 5 שנים ממיגרנה לאחרונה מצבי הוחמר, דבר שפוגע קשות בתיפקודי, שאלתי - האם ניתן להתאים לי דיאטה מדורגת שתמנע את החמרת המיגרנה או תבטל אותה לחלוטין?

20/02/2003 | 08:10 | מאת: צביקה

ניסן שלום, הטיפול במיגרנה צריל לכלול התייחסות וטיפול בהיבטים נוספים באורח החיים מלבד בתזונה (גישה הוליסטית). בחלק ממקרי המיגרנה יש לתזונה השפעה כגורם אלרגני. מומלץ לבדוק בשיטת האלימינציה. להימנע לתקופה מסויימת מיין, שוקולד, חלב, תפוזים, ביצים, בוטנים ועוד. טיפול שיאצו או דיקור יכולים לעזור. יש צמחי מרפא ותוספי מזון שיכולים לעזור. טיפול במתחים ופעילות גופנית נכונה. מציע לך לפנות לפורום נטורופטיה לקבלת מידע נוסף. אגב, אני אישית טיפלתי בהצלחה, בגישה הוליסטית, במספר מקרי מיגרנה. לבריאות צביקה קורן

מנהלי פורום תזונה קלינית