כרובית ןארטריטיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2003 | 23:53 | מאת: moshe

האם יש מקום לטיפול בארטריטיס בכרובית טריה לא מבושלת? אם כן האם יש לזה ביסוס בספרות? מקורות?

23/02/2003 | 14:09 | מאת: דנה ויינר

23/02/2003 | 14:19 | מאת: דנה ויינר

משה שלום, לאחר חיפושים רבים בספרות ובאינטרנט לא מצאתי כל ביסוס לטענה זו. ארטריטיס נובע מסיבות שונות וישנם מספר סוגים המוגדרים ע"י הרפואה. מרבית המחקרים אשר בחנו מזון או תוסף מזון מסוג זה או אחר לא הגיעו למסקנות חד משמעיות ומובהקות באופן סטטיסטי. ישנם אנשים הנמנעים ממזונות כאשר מרגישים כי אלו מחמירים את הדלקת, אך התגובה שלנו למזונות שונה מאדם לאדם ואין המלצה חד משמעית. ידוע כי אם מקור הארטריטיס הינו מחומצת שתן כלומר גאוט, ישנם מזונות שרצוי להמנע מהם כגון: איברים פנימיים, אלכוהול, כרובית סרדינים ואכילת בשר בכמות גדולה. לכל אורך כל המאמרים והסקירות הספרותיות היתה מסקנה חד משמעית אחת לגבי תזונה והיא כי ירידה במשקל או שמירה על משקל גוף תקין משפרת באופן משמעותי את מצבו של המטופל. כמו כן ניתן דגש לגבי תזונה מגוונת עשירה בפירות ובירקות, דגנים מלאים, דלת שומן ככל שניתן, במיוחד שומן רווי. כיום ישנם מאמרים הבוחנים את יכולתה של חומצת השומן אומגה - 3 כטיפול אנטי דלקתי, אך טרם נמצאו הוכחות חד משמעיות. כמו כן ישנם הטוענים כי ירקות/פירות ממשפחת הסולניים מחמירים דלקת כגון : עגבניה, חציל, תפוח אדמה ועוד, אך גם זאת לא הוכח. לגבי כרובית ושאר קרובי משפחתה המצליבים ( כרוב, ברוקולי, כרוב ניצנים ), הם נמצאו חיוניים במניעת סרטן מעי הגס, אך ללא אזכור ליכולתם בטיפול בארטריטיס באופן ספציפי. המלצתי, אם אינך סובל מגאוט, המנע ממזונות הגורמים לך באופן אישי להחמרה בדלקות, שמור על משקל גוף תקין, באם לא פנה לדיאטנית אשר תוכל לעזור לך לרדת במשקל, והקפד על טיפול תרופתי בהתאם להמלצות הרופא המטפל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית