השמנה בבטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2003 | 17:41 | מאת: מיכל

שלום רב. אני בחורה רזה יחסית (1.78, 63 ק"ג) בת 33, אך מזה כחמישה חודשים שמתי לב שהשמנתי מאוד באזור הבטן ולכן מהרתי להרשם לחדר כושר. היום לאחר התמדה באימונים 5 פעמים בשבוע, ירדו מאוד ההקפים שלי, רזיתי מאוד ברגלים ובישבן. אני משלבת אימון אירובי ועבודה על השרירים ושרירי הבטן שלי מאוד חזקים. למרות כל זה נראה שהשומן פשוט "נתקע" באזור הבטן העליונה ושום דבר לא מזיז אותו משם. האם יכולה להיות לכך סיבה בריאותית?

מיכל שלום! פיזור השומן בגוף הוא בד"כ פונקציה של מין, גנטיקה משפחתית וגם לגיל תפקיד (בגיל המעבר ידועה התופעה של השמנה בטנית אצל נשים). אין כל ערבות לכך שפעילות גופנית אינטנסיבית, גם כזו הממוקדת באזור הבעייתי, תבטיח ניצול של שומן זה לאנרגיה. גילך עדיין אינו מבוגר כ"כ ולפי נתוני המשקל והגובה שמסרת, את באמת רזה כך שהמילה השמנה לגבייך קצת לא מתאימה. לא ציינת האם את לאחר לידה/ות. את סובלת כרגע מבעיה אסטטית (מבחינתך). שווה להתייעץ בחדר הכושר לגבי תרגילים מתאימים (שוב, לא בטוח שזה יעזור). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית