שומן רווי בקוקוס- לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/02/2003 | 11:27 | מאת: רון

נועה שלום רב, הפניתי שאלה לדנה בעמוד הנוכחי אבל לא קיבלתי עדיין תשובה ובכל מקרה אבקש את התיחסותך: דנה כתבה שבבשר הקוקוס יש 30 גר שומן רווי (מתוך 34 גרם שומן כללי) ל-100 גרם. מכיוון שבופלים (שנחשבים למזון לא בריא) יש 5 גר' שומן רווי ל-100 גר' (1/6 מקוקוס), אם אני לא טועה זה נראה שבקוקוס יש המון שומן רווי! . האם קוקוס דומה לקצפת או סטיק בקר מבחינת שומן רווי? ואם כן, לי נראה שכדאי להמנע ממנו. מה דעתך? אגב מה זה חלב קוקוס? אני מבין שזה לא מי הקוקוס (שדנה טענה כי בהם אין שומון רווי). רון.

12/02/2003 | 16:28 | מאת: דנה ויינר

רון שלום, ראה התייחסות לשאלתך בתאריך בו נשלחה השאלה. בברכה,דנה

13/02/2003 | 08:36 | מאת: צביקה

רון שלום, שומן רווי הוא מיותר ואין לו שום תועלת בריאותית. עקרונות התזונה המאוזנת מורים שיש לצרוך כ 30% מסך האנרגיה היומית ממקורות שומניים. זה לא הרבה לכן עדיף לצרוך שומנים חד בלתי רוויים (כמו שמן זית) ורב בלתי רווים (שומשום, אגוזים ושקדים). מוטב להימנע מצריכת קוקוס. יש כל כך הרבה מוצרי מזון בריאים... לבריאות צביקה קורן

13/02/2003 | 11:24 | מאת: Gubi

גם שמן פשתן ו/או גרגרי פשתן בשילוב עם יוגורט עיזים אורגני או מחית לופה לפי שיטת BUDWIG הידועה. נ.ב- נמסר לי מפורום קנדי שאני משתתף בו כי היתה לה תאונה בביתה (שיברה כתף ויד) וכי היה מרותקת למיטה. היא בת 94. אחת מעמודי התווך של המאה הזו בתרומתה בתחום התזונה והרפוי.

מנהלי פורום תזונה קלינית