סויה-לנועה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/02/2003 | 00:51 | מאת: נעמה

נועה שלום ! האם דעתך השלילית על חלב סויה חלה גם לגבי מוצרי סויה אחרים כגון תחליפי בשר? האם רצוי שצמחונים (שלא אוכלים בשר אבל כן אוכלים מוצרי חלב) יצרכו מוצרי סויה כתחליף או ימנעו מכך ? תודה

נעמה שלום! יצא לי שם של "משמיצת" סויה? אני מצטערת עם התקבל הרושם הזה. סויה כשלעצמה ויחד עם כל הקטניות היא מרכיב בריא ומבורך בתפריט. ההשגות שלי הן לשימוש בסויה כתחליף (בין עם לחלב או לבשר), זאת משום שהיא אינה תחליף מלא אמיתי ומי שמשתמש בה ככזו, עלול לסבול מחסרים תזונתיים משמעותיים. בחלב הכוונה היא בעיקר לסידן. בבשר הכוונה היא לברזל ול - B12. סויה כתחליף לבשר לאנשים שאינם אוכלים בשר כלל יכולה לספק באמת חלבון בערך ביולוגי יחסית גבוה ורוב הויטמינים והמינרלים שבשר מספק. B12 קיים רק במזונות מהחי כך שאכילת מוצרי חלב, ביצים ודגים יכולה להיות מספיקה (זה מאוד אישי - המזונות אותם צמחונים אוכלים ואיך הם משפרים את רמות הויטמין בדם שלהם). ברזל קיים גם במזונות הנ"ל וגם במזונות מהצומח (מהם הזמינות הביולוגית שלו אינה גבוהה). צמחונים יעשו טוב אם יאכלו קטניות באופן כללי (וכתחליף החלבון אם מוצרי חלב, ביצים ודגים אינם בתפריט). צעד חכם נוסף מצד האדם צמחוני יהיה לעשות בדיקות דם כל שנה בכדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים במרכיבים שדנו בהם ואחרים. במידה וחוסרים כאלו מתגלים, יש לקחת תוספים תזונתיים ספציפיים לפי המלצת דיאטנית או רופא. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית