בעיות כיס המרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/02/2003 | 18:13 | מאת: יעל

שלום רב רציתי לברר האם יש תזונה המתאימה לבעיות הנובעות מכיס המרה? ממה כדאי להימנע?

13/02/2003 | 10:16 | מאת: יעל

אני ממתינה לעזרה יש משהו בפורום שיכול לעזור?

13/02/2003 | 14:23 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

יעל אם תעשי חיפוש באתר באמצעות המילים כיס מרה או אבנים בכיס מרה תמצאי תשובות שכבר נתנו בנושא בהצלחה נועה

08/03/2003 | 21:38 | מאת: קרן

במידה ועדיין מחפשת תשובות לשאלותיך: הייתי במצבך. להימנע מכל דבר הכולל יותר מ 5% שומן ל100 גרם. אם אפשר גם פחות. להמנע משומן רווי. בנוסף, להמנע גם מזיתים ומאבוקדו. מבחינת בשרים: עוף או הודו ללא שומן גלוי (לבקש בסופר שינקו משומן).להמנע משמנים לגמרי! כל דבר שמכניסים לפה - לבדוק ממה עשו אותו. להמנע מסלטים (חומס, טחינה וכו") תעשייתיים, רסק עגבניות תעשייתי וכו' - לעשות הכל בבית כשאת שולטת על כמות השומנים שמכניסה. פסטרמה - קיימת היום דלת שומן, ועוד...פשוט להיות מודעים לכל דבר שנכנס לפה. פיצוי - מותר לאכול מרשמלו וסוכריות גומי. בנוסף - המלצה לבעלי האבנים הפעילות - ללכת ולהוציא את כיס המרה, ויפה שעה אחת קודם. לא כולם יודעים כי אחד הסיבוכים של אבנים בכיס המרה זה דלקת בלבלב - יכול לקרות כשאבן פשוט יוצאת לה מכיס המרה. דלקת בלבלב אותה חוויתי באופן אישי כתוצאה מהאבנים היא מחלה קשה עם סיבוכים ולעיתים אף תמותה. לכן - לא לזלזל ולהיות מודעים. been there, done that - להוציא את כיס המרה!

מנהלי פורום תזונה קלינית