דיאטת דלת שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/02/2003 | 21:53 | מאת: רז

יצאתי מבי,ח אחרי התקף של אבנים כיס מרה לפני ניתוח קיבלתי דיאטת דלת שומן שאלתי היא האם מותר לי לשתות בירה או יין? אבקשכם תשובה מהירה ותודה מראה

10/02/2003 | 22:31 | מאת: adi

רז, אני חושבת שזה המקום לשאול דיאטנית של בית החולים בו טופלת. עדי

11/02/2003 | 14:04 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

רז שלום התשובה היא כן . המטרה של ההנחיות התזונתיות לאחר התקף אבנים בכיס המרה ולפני ניתוח היא להפחית את הכאבים ולהקטין את הסיכוי להתקף נוסף (לא למנוע לגמרי), ע"י כך שמשתדלים להפחית את התכווצות הכיס הגורמת לתזוזת האבנים ועשויה להכניסן לצינור המרה שם הן עשויות לגרום דלקת וכאב. ככל שאנו צורכים פחות שומן במזון כיס המרה צריך להפריש פחות מרה ולכן מתכווץ פחות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית