חלב קוקוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/02/2003 | 18:16 | מאת: רון

הוזכר ששומן קוקוס מכיל שומן רווי. שאלתי היא האם השומן הרווי נמצא בפרי הקוקוס בלבד או שגם מי הקוקוס הנמצאים בפרי מכילים שומן רווי? מהי כמות השומן הרווי בקוקוס? האם היא גבוהה וכדאי להמנע מאכילת קוקוס?

10/02/2003 | 11:23 | מאת: דנה ויינר

רון שלום, מן הקוקוס מייצרים מס' מוצרים : הפרי עצמו ( החלק הבשרני ) מי קוקוס חלב קוקוס שמן קוקוס החלק הבשרני של הפרי, שמן קוקוס וחלב קוקוס מכילים תכולה גבוהה של שומן רווי ( כ - 80% מסה"כ השומן במוצר ). מי קוקוס אינם מכילים שומן . ב - 100 גר' פרי ( החלק הבשרני ) יש כ - 34 גר' שומן שמתוכו 30 גר' שומן רווי . אין כל המלצה לא לצרוך קוקוס, פרט לאנשים הסובלים מנטיה לעודף שומנים בדם, וגם אלו יכולים לצרוך ממוצר זה, בכמות מוגבלת. אין המלצה גורפת לא לאכול קוקוס , וכל המלצה כזו תהא באופן אינדיבדואלי למטופל ולמצבו הכללי. בברכה, דנה

10/02/2003 | 12:03 | מאת: רון

דנה שלום רב, 30% שומן רווי בבשר הקוקוס, נשמע לי המון!!! בוופלים שנחשבים ללא בריאים יש 5% שומן רווי. אז לא ברור לי מדוע את לא חושבת שיש להתנזר מכך? רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית