דגים מותרים לאכילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/02/2003 | 11:42 | מאת: רון

לאור בעיית הביוב: איזה סוגי דגים מותרים לאכילה ואיזה אסורים? ברור שסלמון וטונה מותרים כי הם מיובאים מחו"ל. אך מה לגבי דניס, בס, וכול'. דגי ים אפילו אם הם גדלים בבריכות דגים בים סוף, אם אינני טועה הם מושרצים בים התיכון. האם יש הנחיה ברורה איזה דגים (ופירות ים) מותרים ואילו אסורים לאכילה?

09/02/2003 | 13:28 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

רון שלום לאור זיהום מי ים התיכון המלצות משרד הבריאות כפי שגם פורסמו בעיתון יום חמישי: מותר לאכול דגים שגדלים בברכות או דגי ים סוף וכנרת וכן דגים המיובאים מחו"ל. כמובן שהדגים האסורים הם דגי ים תיכון, עד פירסום הנחייה חדשה. נועה

09/02/2003 | 18:00 | מאת: רון

לנועה שלום רב, ברור היה לי שדגי הים התיכון אינם מותרים לאכילה. אך כשקונים דגים קשה היכן הם גדלו. שאלתי היתה איזה זנים של דגים מותרים לאכילה. האם דניס ובס למשל מותרים או לא? האם הם גדלים בים התיכון? לדעתי כן ורק אח"כ מועברים לבריכות דגים (שאינני יודע היכן נמצאות). רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית