חברה נוטה לבולימיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/01/2003 | 11:56 | מאת: אלונה

חברה שלי ספרה לי שהיא מקיאה בערך פעם ביום, בדרך ככל אחרי ארוחה- צהריים או ערב. היא עושה את זה בערך חודש (עד עכשיו לא ידעתי). היא לא רוצה לספר להורים. הסברתי לה את מה שאני יודעת על בולימיה, היא אמרה שתפסיק להקיא. אני חושבת שההורים שלה יודעים שהיא מקיאה אבל לא יודעים שבהיקף כזה ונראה לי שהם לא עושים עם זה שום דבר. מה לעשות עם המידע הזה? לספר להורים שלה למרות שהיא לא רוצה? איך אני יכולה לעזור לה לפני שתדרדר לבולימיה חמורה?

24/01/2003 | 15:47 | מאת: adi

היי, תנסי לפנות ליועצת. אולי דרכה. עדי

24/01/2003 | 15:58 | מאת: אלונה

אם אני אספר ליועצת היא תסחוט ממני את השם של החברה ואז היא תהיה חייבת לטפל בזה- אסור לה לא לטפל במקרים כאלה. היא תעביר את זה הלאה למכנכת ולכל העולם. זה הדבר האחרון שחברה שלי צריכה עכשיו. תודה, בכל מקרה...

אלונה שלום! את חברה טובה שדואגת לחברתה. עליך להבין שבנוגע להפרעות אכילה, לא תמיד ניתן לעזור בדרכים הרגילות של שיחה ועידוד. זוהי מחלת נפש שמחמירה ככל שעובר הזמן. בנוסף יש כאן נזקים גופניים והם חמורים גם כן. לכן יש הכרח לפנות לעזרה מקצועית. פנייה להורים וגם ליועצת נראים לי רעיונות מצויינים. גם אם כרגע נראה לך שאת "מלשינה" ושחברתך לא תסלח לך, זהו הצעד הנכון לעשות. בבוא היום חברתך תודה לך על שהיית שם לעזרתה. נועה

29/01/2003 | 19:20 | מאת: אלונה

01/06/2003 | 20:20 | מאת: ג'ורג'

קראתי את ההודעה הנ"ל וראיתי צורך להוסיף פן אישי שאני חווה בתור אב. ביתי בת 18 ונראה לי כי יש לה נטייה לבולימיה אבל אני לא בטוח במאה אחוזים הייתי מעונין לדעת יותר על דרכים לזיהוי סימנים של המחלה הנ"ל ודרכים למנוע אותה.

מנהלי פורום תזונה קלינית