צורך בהשמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/02/2002 | 19:47 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 22, גובהי 1.87, משקלי בסביבות ה - 65 ק"ג. אני לא עושה פעילות פיזית. כמה קלוריות עלי לצרוך ביום כדי להעלות במשקל? מהו המשקל הרצוי? אני צמחוני, מהו התפריט המומלץ עבורי? תודה :)

10/02/2002 | 21:36 | מאת: somone5

קודם כל תדע שלפי הנתונים שציינת המשקל שלך תקין מאוד. חילוף החומרים שלך לא מהיר במיוחד ועומד בסביבות ה844 קלוריות ליממה מוחלטת, ככה שאם אתה רוצה אתה יכול להשמין בלי בעיה. אם אתה לא עושה פעילות פיזית כלשהי הדורשת מאמץ יתר, מספיק שתאכל תפריט של 2000 קלוריות ויותר כדי לאגור שומן ולעלות במשקל. 2000 קלוריות זה ממש לא בעיה לצרוך גם בכמויות קטנות. אם התיאבון שלך לא גדול אז ישנם שייקים למינהם שלא דרוש תיאבון רב כדי לאכול אותם, שייקים עתירי קלוריות לשתייה. אם אתה כן אוהב לאכול ויש לך תיאבון בריא, אז ישנם הרבה דרכים לצרוך 2000 קלוריות ויותר, למשל ע"י אכילת מאפים ממותקים כמו עוגות ודברי מאפה, בשרים עתירי שומן, גבינות שמנות, חמאה, ואוכל מטוגן עם הרבה שמן. כל אלה דוגמאות מובטחות לכך שתשמין. ישנם גם ניתוחים פלסטיים למינהם שמתבססים על הזרקת שומן, כל שניתן להזריק לך שומן במקומות שבהם תרצה, ללא צורך באכילת מאכלים עתירי קלוריות.

11/02/2002 | 00:10 | מאת: נטע

תודה על תגובתך. בנוגע לעצה ה"בשרית" - הינני צמחוני :) בנוגע למשקל הרצוי, למיטב הבנתי, עלי להוסיף כ 10 ק"ג, האם נכון הדבר? תוך כמה זמן אגיע למשקל הרצוי על בסיס של 2000 קלוריות ליום?

יוסי שלום! אתה יכול לקרוא באתר שאלות ותשובות לשאלה כמו שלך במספר וריאציות. מה שמשותף לכל התשובות הוא שדרוש בירור מקיף כדי לשלול בעיות היכולות לגרום למשקל גוף נמוך וחוסר עליה במשקל. לאחר שנעשה בירור כזה, אפשר לעזור לך להשיג עליה במשקל. קראתי את התשובה שקיבלת מגולש באתר. רואים שיש לו ניסיון (אולי אישי) בתחום אבל נכון לעכשיו, ללא בירור, לא הייתי מציעה לך לנהוג על פי עצותיו. קביעתו שחילוף החומרים שלך הינו נמוך היא לא מבוססת וזה אחד הדברים שרצוי לבדוק (למשל...). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית