triglycerides גבוהה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/02/2002 | 19:48 | מאת: עמית

בבדיקת דם שביצעתי לאחרונה התקבלו התוצעות הבאות: cholesterol - 155 triglycerides - 251 cholesterol,HDL - 40 כמו כן בבדיקה גופנית כללית קבלתי - BMI: 28.9(Kg/m2 הבנתי ש- triglycerides גבוהה, איזה תזונה.דיאטה ממולצת לי, האם יש חוברת/ספר הדרכה בנושא תודה

09/02/2002 | 01:25 | מאת: adi

שלום עמית, יש כאן מאמרים שעוסקים בתזונה נכונה. אני רק יכולה להמליץ לך על: 1. רישום מדוייק של מה שאתה אוכל!!!!!! 2. ספורט!!!!!! 3. העדפת מוצרים דלי סוכר ושומן על פני אלו העשירים בהם!!!! 4. שתיית המון מיים!!!!! 5. זיהוי קשרים!!!!! 6. הליכה לקבוצת תמיכה או דיאטנית!!!! 7. הוספת ירקות חיים ומבושלים (לא מטוגנים!) לכל ארוחה!!!! 8. על כל 5 קילו של ירידה, סיבוב בחנויות. 9. ירידה איטית!!!! רצוי שתציין גיל, גובה ומשקל. עדי

עמית שלום! חסרים לי הרבה פרטים על מנת לקבל תמונה יותר ברורה של מצבך. על פי BMI אתה סובל מהשמנה מתונה ומתחיל לסבול מהפרעות בשומני הדם. יש דיאטה אשר ידועה כמסייעת בהפחתת הטריגליצרידים והעקרונות המנחים בה הם: 1. הפחתה עד המנעות מסוכרים פשוטים (סוכר לבן, חום, דבש וכל מוצרי המזון והשתיה להם הם מוספים). 2. הגבלה של כמות הפירות היומית ל 3-2 יח'. 3. הפחתה של כמות השומן בתפריט. עקרונות אלו לא אמורים להזיק לבריאות אך רצוי שמטפל אישי (רופא או דיאטנית המכירים אותך) יתאים אותם לך באופן אישי. בנוסף כדאי שתדע כי ירידה במשקל מאוד מסייעת להורדת הטריגליצרידים. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית