גמילה מסוכר / דברי מתיקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/10/2016 | 14:53 | מאת: אפרת

שלום רב אני מאד רוצה להוריד לחלוטין את הסוכרים שאני אוכלת בסהכ אני במידות סבירות משקל לגובה ואוהבת אוכל בריא אך הסוכר מהווה לי בעיה בעיקר בשעות הערב מה עושים ? מהיכן מתחילים ? תודה מראש

הי אפרת, טוב מאוד! הרצון שלך נהדר ונכון, ואפשר להתחיל מלהכין רשימה של כל המזונות שאת אוכלת ביום יום ולראות (לפי המרכיבים שלהם) היכן יש סוכר מוסף. שימי לב שהרבה פעמים הסוכר "מתחבא" בשמות שונים ולכן אם את קוראת רכיב מסוים שאינך יודעת מהו כדאי לבדוק, ייתכן וזה סוכר בתחפושת. מלבד זאת, כדאי מאוד לגשת לדיאטן/ית כדי לראות את התנהלות האכילה שלך ולראות כיצד אפשר לשנות אותה. פעמים רבות אנשים ממעיטים באכילה במהלך היום ובערב, כאשר כבר עייפים וחסרי כוח רצון והתמודדות בנוסף לרעב "נופלים" על מזון מתוק ומנחם אני יודעת שזו המלצה שחוזרת על עצמה כאן בפורום אבל אין ברירה- כדי לקבל ייעוץ אישי ומתאים לך את חייבת לגשת לאיש מקצוע שייבחן איתך את התפריט. אין פתרונות קסם בעניין הזה, ובטח לא מגמילה ממתוקים שקשה לבצע אם לא מתנהלים נכון בהצלחה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית