הפסקת גלוטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/08/2016 | 20:59 | מאת: דנה

שלום, אני מעוניינת להפסיק לאכול גלוטן בתקווה שיפסיק/יפחית את התקפי המיגרנות. אני מניקה, האם רצוי לחכות לאחר תקופת ההנקה להתחיל את התהליך? ללא קשר להנקה, האם זה תהליך שצריך להיעשות בהדרגה?

שלום דנה את יכולה להפסיק לאכול גלוטן (למרות שלא ידוע לי על הקשר בין זה לבין מיגרנות) גם בזמן ההנקה, אך את חייבת להקפיד כמות נאותה בתפריט של פחמימות ושלא יווצר גרעון קלורי (לא פחות מ1800 קל' כדי לא לפגוע בתפוקת החלב) או חוסרים ברכיבים אחרים עקב השינוי התזונתי בעקרון, ההמלצות הרשמיות לכמות הפחמימות היומית למניקה היא 210 גר' ליום לא משנה בהדרגה או לא (תלוי בנוחות שלך) אבל אם יהיה שינוי זה רק אחרי שתפסיקי גלוטן לחלוטין אני מאוד מאוד ממליצה לך לעשות את התהליך בליווי מקצועי (דיאטן/ית) ע"מ לוודא שלא נוצרים חוסרים ושיהיה מענה לשאלות שאלות ולאורח חייך/הרגלים/העדפות מזון בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית