ירידה במשקל כשאינני מתאמן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/06/2016 | 00:24 | מאת: קובי

שלום רב, אני בן 21, גובהי 1.79-80 לערך ומשקלי כרגע נע סביב 73-72 קילוגרמים.מבנה גוף רזה-אתלטי. מאז גיל 17 אני מתאמן בממוצע כ3 פעמים בשבוע(היו תקופות שהפסקתי). הרגלי האכילה שלי הם הקפדה על תזונה בריאה יחסית והזנה בחלבון עשיר מן המזון(אינני נוטל אבקות או תוספים). מצב די מעצבן הוא שכשאינני מתאמן, גופי יורד במשקל, גם אם מדובר בתקופה של שבוע ללא אימון כלשהו. האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להפסיק את הירידה במשקל מלבד להמשיך להתאמן?

שלום קובי באופן כללי כדאי להמשיך ולהתמיד באימונים (גם אם לא אינטנסיביים) לאורך כל החיים, אבל אם אתה מרגיש ירידה במשקל כשאתה לא מתאמן (שבוע נשמע לי קצר מידי אך בהחלט מעצבן אם כך המצב) ממליצה באותו הזמן לשים לב יותר לתדירות, כמות ואיכות המזון בתקופות אלו- לאכול בתדירות גבוהה יותר ומזון דחוס יותר (הכוונה- מכיל יותר שומן, ועדיף מן הצומח: אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה משומשום מלא, שמן זית) או שייקים ע"ב חלב/סויה בין הארוחות ובכך לתסף קלורית ע"מ לא לרדת יותר מידי. אם זה לא נשמע לך או לא מתאים להעדפות וסדר היום שלך ממליצה לפנות לדיאטן/ית לערוך תפריט אישי ומותאם יותר עבורך בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית