אפיית ירקות בתנור -

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2016 | 22:42 | מאת: יותם

שלום, רציתי לדעת האם אפיית ירקות בתנור(טוסטר אובן, טמפרטורה באזור 170 מעלות, זמן של שעה בערך) פוגע בערך התזונתי שלהם? אני אופה ירקות כמו בצל לבן, דלעת, קישואים סלק קולורבי וקישוא. אם יש פגיעה, איך אתן ממליצות להכין ירקות אלו בצורה שלא תפגע? אכילתם חיים לא טעימה לי. תודה.

הי יותם, חלק קטן מהויטמינים נפגע בתהליך החימום אך זה זניח. עדיף לאכול ירקות כך מאשר לא בכלל

05/05/2016 | 17:33 | מאת: יותם

מה הדרך הכי מומלצת לבישול ירקות מבחינה בריאותית? האם כשאומרים שצריך לאכול 7 מנות פירות וירקות ביום, זה כולל גם ירקות מבושלים, או רק ירקות טריים? תודה.

מנהלי פורום תזונה קלינית