ציון כימי של חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/03/2016 | 10:47 | מאת: לירון

מה ההגדרה של ציון כימי של חלב? ציון כימי? ולהלן השאלה : הציון הכימי של החלב : 1. גבוה מזה של ביצה 2. נמוך מזה של ביצה 3. סך כמות החומצות האמיניות החיוניות במזון 4. כמות החומצה האמינית המגבילה בחלבון תשובה אחת נכונה מהי? תודה לירון

היי לירון, ציו כימי, או chemical score, מתייחס לתכולה של חומצות האמינו החיוניות במזון חלבוני המבוטא כאחוז של אותה חומצת האמינו בהשוואה למזון הייחוס, שהוא לרוב חלבון ביצה. חומצת האמינו שנמצאת באחוזים הנמוכים ביותר היא חומצת האמינו המגבילה, זהו למעשה ה-Chemical Score. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית