לא מצליחה לרדת במשקל.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/03/2016 | 10:31 | מאת: איילת

שלום, אני טבעונית ומאז הטבעונות אני רק עולה ולא מצליחה לרדת במשקל. מאד מתמידה בתפריט שלי! אשמח שתעיינו בתפריט ותאמרו לי את דעתכן- קימה- תה צמחים ללא סוכר+פרי. בוקר- 2 פרוסות לחם כוסמין מלא ללא סוכר+גבינת שקדים או ממרח שקדים (אם מתוק אז מוסיפה עד כפית מייפל או סילאן טבעי.) ביניים-2-3 תותים. צהריים-כוס קטנייה מבושלת +ירקות מבושלים+ חצי כוס דגן מבושל+ תמר אחד. ביניים-פרי טרי+ תמר אחד. ארוחת ערב-חציל בתנור/תפו"א גדול/בטטה גדולה/דלעת עם 2 כפות טחינה גולמית.

היי איילת, לעתים אכן ישנה עלייה במשקל במעבר לתזונה טבעונית, כתוצאה מהגברת הצריכה של שומנים כמו טחינה, ופחמימות, על חשבון החלבונים מהחי שמפחיתים. חסרים מספר פרטים שלא ציינת על מנת שניתן יהיה לעשות הערכה תזונתית מלאה ולומר האם התזונה מספקת או לא. לדוגמא - גיל, האם היו ניסיונות קודמים לירידה במשקל, מה המשקל והגובה שלך כעת ועוד ועוד. לכן, ממליצה בחום לגשת לדיאטנית על מנת לעבור הערכה תזונתית מלאה. לאחר הערכה שכזו תוכלי לקבל המלצות לשיפור/ שינוי התפריט במידת הצורך. בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית