חומצות אמיניות מהחי לעומת מהצומח

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/03/2016 | 11:01 | מאת: מישהי

מתעניינת בחומצות אמיניות מהחי לעומת מהצומח מבחינת הספיגה של הגוף ובייצור חומצות אמיניות עי" הגוף בזמן שהוא מקבל תוסף חומצות אמיניות? תודה

שלום לך, כחומצה אמינית בודדת אין הבדל האם המקור הוא צמחי או מן החי. יכול להיות שהתבלבלת עם ערך ביולוגי של חלבון, אבל הכוונה היא לחלבון שלם ולא לחומצות האמינו (המרכיבות אותו) הגוף מווסת את ספיגת החלבון לפי צרכיו ולכן קשה לי לומר האם סופג/לא סופג כאשר מקבל גם תוספת חיצונית, הספיגה משתנה בהתאם לצורך (וכמובן לא רק זה אלא עוד פרמטרים נוספים)

09/03/2016 | 15:51 | מאת: מישהי

התכוונתי לחומצות אמיניות, המרכיבות את החלבון.יש תוסף של חומצות אמיניות, אז רציתי לדעת אם כשלוקחים אותו, הגוף מייצר פחות או שיכולת הייצור שלו עלולה להיפגע.

מנהלי פורום תזונה קלינית