גלוטן- בריא או לא?................................

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/02/2016 | 23:52 | מאת: דרור יחזקאל

אומרים שגלוטן אינו בריא מהסיבה שהוא מגן על עצמו בעזרת רעלים שהוא משחרר המונעים מאיתנו לעכל אותו, ושהוא גם עלול להוות בעיות גזים במערכת העיכול. אפילו אומרים ששליש מהאוכלוסיה סובלים מרגישות כלשהיא לגלוטן ואינם מודיעים לכך... ציטוט מעניין שראיתי: ''החיטה מייצרת למעלה מ-23,000 חלבונים שונים, שכל אחד מהם יכול לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לפגוע בבריאותינו. אחד מאותם חלבונים הוא wheat germ agglutinin (WGA), שהוא למעשה רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, ונושא עימו חלבונים רבים הנמצאים במערכת העיכול, בדרכו אל מערכת הדם.'' ולשאלה הפשוטה שלי אחרי כל זה: האל ביולוגית אנחנו בנוים לאכול גלוטן? יש אמת בנאמר ?

שלום דרור, קשה לענות על השאלה האם אנחנו בנוים לאכול גלוטן- בפועל, אנחנו אוכלים גלוטן לפחות ב10000 שנים האחרונות ועד כה לא נמצא לכך השפעה שלילית. "אומרים" ו"ציטוט שראיתי" אינו מקור מידע מוסמך. נכון לכרגע, רב הראיות אינן רואות בעיה בצריכת גלוטן. כמובן שחולי צליאק -וכאן ישנה מחלה ספציפית שלא יהיה נכון להשליך ממנה על הכלל-צריכים להמנע מגלוטן.

מנהלי פורום תזונה קלינית