מדוע אסור לאכול סיבים קשים לאחר מעקף-קיבה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/01/2016 | 08:29 | מאת: טל

ברשימת האסורים למעוקפי קיבה: סלרי, ארטישוק, מנגו, שזיפים ועוד. על חלקם אני מוותרת לא בלב שלם. האם החשש הוא שהסיבים הבלתי מסיסים יתקעו במעברים?

תשובתה של שני שטיין, דיאטנית מערך הכירורגיה ברמב"ם ועוסקת בתחום הבריאטריה: אכן יש מזונות עתירי סיבים קשים לעיכול שיש להימנע לגמרי מהם לאחר מעקף קיבה אבל הם אפרסמון וציפת פירות הדר בלבד. פירות עם חרצנים קטנים כמו פסיפלורה, גויאבה, סברס, רימון- לסנן את החרצנים. מנגו, סלרי, אבטיח, פטרוזיליה, כוסברה, נענע טריים- כמות קטנה מצות- עד חצי ביום. יש מדינות שמגבילות כמויות של פיטריות, תירס ואננס לכמויות קטנות. כל השאר- אין שום בעיה. לעיתים אנשים שומעים מאחרים הנחיות לא מדויקות ונמנעים לחינם מפירות וירקות שאין סיבה להימנע מהם. בתאבון!

מנהלי פורום תזונה קלינית