קליפות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2016 | 08:44 | מאת: ללא שם

שלום, אני מאוד אוהבת ירקות והרבה פעמים גם חיים ושלמים. כבר מספר פעמים נאמר לי שזה לא בריא אך בלי הסבר ממשי ובגוגל גם לא מצאתי מידע. רציתי לדעת אם זה באמת לא בריא. בין הדברים שאמרו לי שהם לא בריאים ואני אוכלת: קולורבי לא מקולף קליפות של חציל (לא חי כמובן) כרובית וברוקולי חיים, כולל הגזע קליפה של אבוקדו קליפה של תפוחי אדמה ובטטה החלק הלבן באבטיח קישוא חי דלעת ודלורית לא מבושלות (שוב, כולל הקליפה) כנראה שיש עוד דוגמאות שאני עדיין לא יודעת עליהן או שלא עולות לי לראש כרגע. אשמח לתשובה!

שלום לך, אמנם בין הדברים שציינת ישנם דרכים פחות נפוצות לאכול ירקות אלו אבל לא מצאתי סיבות בריאותיות למה לא. כמות הסיבים מאוד גבוהה כאוכלים את הקליפות אבל כמובן שזה תלוי מינון. אם אינך סובלת מכאבי בטן/מיוחשי מעיים אחרים, בדיקות הדם תקינות וכך גם בריאותך הכללית, איני מתרשמת שיש בעיה כלשהיא, למרות שאיני יודעת איך שאר התפריט היומי שלך נראה. באופן כללי, אם את מתלבטת תמיד כדאי לגשת לפגישת ייעוץ עם דיאטן/ית לבדיקת התפריט וחסרים אפשריים, ובכל מקרה אני ממליצה לנקות היטב את הפרי/ירק על קליפתו ע" להסיר כמה שיותר ריסוס/לכלוך

מנהלי פורום תזונה קלינית