מיץ בבקבוק שברכיבים שלו רשום רק הפרי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2016 | 00:04 | מאת: רונית

היי אני מנסה להימנע כמה שיותר מאוכל מעובד, גם להימנע מחומרים ממותקים או שהוסיפו להם סוכר. אני צריכה להוסיף לתפריט שלי כמה פירות ומיץ פירות נראה לי פתרון טוב לשתות כמה פירות בזמן קצר. בסופר יש מיצים (אשכוליות, תפוזים, רימונים, קלמנטינות) שעל הבקבוק רשום "100% טבעי", ויותר חשוב, ב "מרכיבים" רשום משהו כמו: "מיץ קלמנטינות סחוט מפירות טריים" כלומר אין שום אינדיקציה שיש משהו במרכיבים חוץ מהפרי עצמו. השאלה שלי היא האם אפשר לסמוך על זה ? שבאמת זה הכל פרי ולא הוסיפו שום דבר ?

שלום רונית, שמחה לשמוע שאת מנסה להימנע כמה שיותר מאוכל מעובד, מחומרים ממותקים או שהוסיפו להם סוכר, הבעיה היא שבצריכת מיץ מפירות את צורכת בעיקר סוכר בכמות גבוהה בבת אחת. הסיבים נשארים במכונה ואת "מקבלת" כמות סוכר הנמצאת בכ4-5 פירות לפחות (שווה ערך ל15 כפיות סוכר) ללא היתרונות של סיבים וויטמינים. ממליצה לך לצרוך את הפרי השלם בלבד

מנהלי פורום תזונה קלינית