גבינה צהובה - חומר משמר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בגבינה צהובה (עמק לייט 9% שומן) יש הרבה סידן וחלבון אבל גם חומרים משמרים. האם מומלץ לאכול או להמנע?
לקריאה נוספת והעמקה
רון שלום כמעט בכל מוצר מזון תעשיתי יש חומר משמר, משום שחומר זה מעריך את חיי המדף של אותו מוצר. בד"כ רק מזונות מעטים אינם מכילים חומר משמר ואלו מזסונות טבעיים / אורגניים, או מוצרים שנכתב עליהם במפורש ללא חומר משמר.בבואנו לבחור מוצר מזון אנו מתייחסים לכלל המרכיבים של המוצר ועושים את החישוב שלנו לגבי יתרונותיו וחסרונותיו. כפי שכתבת לגבינה הצהובה הנ"ל יתרונות כמו אחוזי שומן נמוכים יחסית, סידן וחלבון, אך גם היא אינה מושלמת וכאמור מכילה חומר משמר. איני יכולה להמליץ האם לאכול או להימנע והבחירה בידך. בהצלחה נועה