שמן זית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/01/2016 | 20:15 | מאת: זיוה

שלום קניתי שמן זית של חברה מסוימת שכתוב שהשמן טהור בלתי מזוקק וחומציות עד 1.8% . מנגד קראתי ששמן זית טוב ובריא זה עד חומציות של 0.8% מה הנכון והאם שמן הזית שקניתי הוא לא טוב לבריאות? בתודה

זיוה שלום, ככל שרמת החומציות נמוכה יותר השמן איכותי יותר. לא הייתי אומרת שמה שקנית "לא טוב" לבריאות אלא "עדיף פחות". קיים "תו איכות" לשמן זית ישראלי, מה שמקל מאוד על דילמות מסוג זה. מצרפת לך קישור http://www.oliveboard.org.il/%D7%AA%D7%95-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA/

מנהלי פורום תזונה קלינית