מיץ סלק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/12/2015 | 12:02 | מאת: עדי

שלום, אחי בן כ- 40. בריא בד"כ. לאחרונה התגלה אצלו יל"ד קל. הוא החל במדידות יומיות ושם לב כי כאשר שותה כוס מיץ סלק, הערכים נעים סביב 130/80, וכאשר אינו שותה, סביב 140/90. האם יש מניעה כי ישתה מדי יום כוס, על מנת שיוכל לדחות התחלת טיפול תרופתי? האם יש נזק בשימוש יומי?

שלום עדי, הנזק (אם ישנו) בשימוש יומיומי לא נבדק במחקרים לטווח הארוך, ולכן אין לי תשובה על כך. אמנם נעשו מחקרים רבים בנושא, אך לא מספיק ע"מ להמליץ על כך בבטיחות. סביר שישנם מרכיבים רבים באורחות חייו של אחייך שניתן לשפר ובכך בעצם למתן/להןריד את הגורמים ללחץ הדם, מאשר לטפל דרך הסלק (מניעה כטיפול). בכל מקרה, ממליצה שאיש מקצוע ילווה את התהליך רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית