פדיאשור מול נוטרן ג'וניור כגורם לעצירות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/12/2015 | 09:45 | מאת: גל

שלום הבת שלי בת 3 חולה מורכבת מאוד במצב הכרה מינימאלית ומוזנת דרך גסטרוסטום מזה 3 חודשים. בהתחלה קיבלה פדיאשור. בחודש האחרון עברנו לנוטרן ג'וניור עם סיבים והיו לה עצירויות קשות. עברנו לפני שבועיים לנוטרן בלי סיבים והעצירויות עדיין קיימות. האם יש הבדל בין פדיאשור לנוטרן ג'וניור בלי סיבים ויש סיבה להאמין שהפדיאשור פחות עושה עצירויות? אנו מיואשים מאוד כי העצירויות גורמות לה סבל גדול

שלום גל, מעבירה לך את תשובתה של נועה לייטרר: ראשית, יש להתייחס לאופי העצירות - תדירות? מרקם? זה חשוב כדי לתת פתרון מתאים. שנית, יש להתייחס לתוכנית ההזנה - נפח? אופן המתן? קצב? תוספת נוזלים? אני מאוד ממליצה לפנות לאיש המקצוע שקבע את התוכנית, להציג לו את הבעיות ולקבל ממנו פתרונות - טיפול שלו בתך ראויה וזכאית. באופן כללי, בכל זאת רציתי להתייחס לבעיה שהעלת. לדעתי העצירות אינה קשורה בסוג ההזנה אלא במצב הבסיסי של בתך, ניורולוגית ועם מורכבויות נוספות כפי שציינת. ניתן לטפל באמצעות תרופות ובהחלט חשוב לספק טיפול זה לבתך, על מנת שלא תסבול. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית