תפריט יומיומי קבוע והשמנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/11/2015 | 20:16 | מאת: אור

שלום, אני אור בת 15. כבר במשך שבוע הכנתי לעצמי תפריט קבוע שכל יום אני אוכלת את אותה כמות האוכל ואוכל בריא. מה שכן, בניתי את התפריט כי ראיתי שהפנים שלי נהיו קצת מלאות יותר מה שאני אוהבת אך הגוף שלי גם השמין וזה,מה שמדאיג אותי. השאלה שלי אם אני אמשיך לאכול את אותה הכמות כל יום אני אמשיך להשמין או שישאר כמו שאני עכשיו? ועוד שאלה האם אםשר להשמין בפנים מלבלי להשמין בגוף? הבעיה עם התפריט הוא שלפעמים אני פשוט אוכלת בכוח למרות שאני לא רוצה כי אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת נותן לי אנרגיה. וכמובן גם ההשמנה בפנים שאני אוהבת.. יש לציין שלפני שבניתי לעצמי תפריט כזה הגדלתי מינונים בכמות הדגים, הירקות והפירות. התפריט היומיומי הקבוע שלי בנוי מ: 2 בננות 3 תפוחים 2 סלטים (הכוללים בסהכ 4 עגבניות 4 מלפונים מוסיפה לשם עלים, קוביות פטה, נבטים..) 7 שקדים, 7 - אגוזי מלך כוס יוגורט עיזים 2 חתיכות סלמון מלוח עד 4 מאפים של בצק עלים וכדורים קטנים של בשר בקר בכל אחד מהם אפוי בתנור

הי אור, כתבת משהו מאוד חכם: "הבעיה עם התפריט הוא שלפעמים אני פשוט אוכלת בכוח למרות שאני לא רוצה". זו בדיוק הבעיה עם תפריטים כתובים מראש- הם מבלבלים לנו את תחושות הרעב והשובע הטבעיות, והרבה פעמים גם מקלקלים אותם, וחבל. לא כל יום אנחנו רוצים לאכול את אותו הדבר, באותה הכמות, ובאותה השעה, וכדאי מאוד להקשיב לגוף (והאמת, לא רק בעינייני אוכל), כי הוא מספר לנו הרבה. יש לך הרבה מזון מהצומח בתפריט, שזה מצוין, אבל אני לא יכולה לדעת "מרחוק" אם התפריט מתאים לך כי לצורך כך דרושים מס' מפגשים והכרות אישית. ממליצה לך בחום להפגש עם דיאטנית, אני חושבת שתוכלי להעזר בה וללמוד מכך הרבה. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית