מזון במגשיות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/11/2015 | 22:01 | מאת: אביגדור

בן 60 , התחלתי לקבל מהרווחה מישלוחי מנות של ארוחות במגשיות שניתן לחמם במיקרו אחת לשבוע הם מגיעים עם המגשיות הקפואות סובל מ, יתר שומני דם , יתר לחץ דם, מקבל טומבקור וקרדילוק ללב ולוקח מיקרופירין יש היצרות 25% באחד הקרוטידים בצוואר השאלה שלי בכללי, היות ואני לא יודע במה מישתמשים שם להכנת המזון למשל רוטב לאיטריות או שאר המרכיבים, לא ברור האם יש בהם שומני טראנס וכו' האם סידור כזה של הארוחות, רפואית, הוא בטוח, או שלאורך זמן עלולות לצוץ בעיות בריאות, כמו למשל מסיבת שימוש בשומן טראנס, למשל ,במידה ויש את זה באוכל המוכן הזה? איך רצוי להיתיחס לזה? האם עדיף לוותר על המגשיות ולאכל מה שיש בבית ? אני מעריך את העזרה, אבל לגמריי דואג ורוצה לאכל בריא בלבד תודה

שלום אביגדור, איני יודעת עד כמה באפשרותך לאכול אוכל בייתי בלבד, אבל אין לי ספק שזה בריא לאין שיעור ממזון שאינך יודע מה טיבו (ואתה צודק- לצערי, בדר"כ אין דגנים מלאים, חלקי בשר רזים, שמן איכותי וכדומה במזון בחמגשית...) אם אפשר, כמובן שעדיף לאכול בבית, בוודאי בהתחשב בגילך ובמחלות רקע. הדבר אגב נכון ברב המקרים לכולנו... רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית