האם קורנפלור מכיל פרוקטוז?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/11/2015 | 18:37 | מאת: לי

יש לי אי סבילות ללקטוז וככל הנראה גם לפרוקטוז. אני עושה כרגע אלימינציה למזונות בעייתיים ובעיקרם פירות. שאלתי היא האם קורנפלור מכיל פרוקטוז והאם איננו מומץ לסובלים מאי סבילות לפרוקטוז? הלא ממנו מופק סירופ התירס. תודה

שלום לי, קורנפלור, עמילן תירס, מורכב משרשראות של גלוקוז, ולא מפרוקטוז. בנוגע לפרוקטוז - ממליצה בעיקר לשים לב למיצי פירות אשר עשירים בפרוקטוז וכן כמובן למוצרים מתועשים שעשויים להכיל אותו - הקפידי להסתכל על רשימת הרכיבים של המוצרים שאת רוכשת, שם תוכלי לראות פירוט לגבי האם הוסף פרוקטוז או לא. רק בריאות.

מנהלי פורום תזונה קלינית