כדור TRITACE וגוג'י ברי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/11/2015 | 07:53 | מאת: עדה

שלום, אני עם סכרת סוג 1, מאוזנת באופן כללי, ולוקחת כשנתיים כדור Trirce. מדי פעם אני לוקחת מעט תותי גוג'י ברי בשתייה החמה שלי..האם מותר לי? קראתי שזה בעייתי לאנשים שמטופלים תרופתית בהורדת לחץ דם. הלחץ דם שלי תקין, אולי הייתה עלייה קצת בזמן ההריון..הרופא נתן לי את התרופה כצעד מניעתי. שאלתי, האם התותים האלה מותרים לי?

שלום עדה, ייתכן ולגוג'י ברי השפעה ממתנת על לחץ הדם, אבל לא מצאתי שום מחקרים חד משמעיים בנושא. איני יודעת בת כמה את ומה מצב בריאותך הכללי (מלבד הסכרת) ומדוע הרופא בחר לתת לך טריטייס, ולדעתי כדאי להוועץ עימו שוב בעניין.

מנהלי פורום תזונה קלינית