חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2015 | 07:49 | מאת: שירלי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? אני יודעת שחשוב לאכול גם את החלבון כי יש בו הרבה חומצות אמינו ושבכלל רצוי לגוון ממספר מקורות חלבון אך הדגש שלי בשאלה שלי היא האם יש סכנה בריאותית לאכול כתריסר של חלבונים (רק לבן של הביצה ) בבת אחת? האם זאת כמות גדולה מידי?< תודה

הי שירלי, נשמע שהתזונה שלך מאוד לא מגוונת שזה כשלעצמו לא תקין. לא יודעת מה משקלך אבל באופן כללי זו כמות די גבוהה של חלבון (כמעט 45 גר') ואני לא באמת יכולה להעריך מקורות חלבון נוספים בתזונתך. אין בזה סכנה אבל לאור התזונה המצומצת מאוד ממליצה לך להפגש עם איש מקצוע (דיאטן/ית) ע"מ לקבל הנחיות לתפריט מזין יותר. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית