קטשפ , חרדל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/10/2015 | 07:02 | מאת: רמה

לאחרונה היה פירסום של תביעה של אוסם נגד היינץ שהקטשופ של היינץ הוא לא קטשופ אבל כשמיסתכלים על הרכיבים בהיינץ יש אחוז הרבה יותר גבוה של עגבניות מזה של אוסם אז איך זה מסתדר? האם אפשר להסביר? ולפי מה יודעים מה יותר בריא ועדיף (ברור לי שקוטשופ זה בעיקרון לא ממש בריא אבל בכל זאת). בנוסף לגבי חרדל יש חברות שבהם לפי הערכים התזונתיים יש 0 קקל ל100 גרם חרדל ויש כאלו שזה מגיע עד לאפילו למעלה מ 100 קקל ל 100 גרם בעוד שמבחינת המרכיבים המצויינים אין כמעט הבדל או משהו שיכול להסביר זאת- האם יש לכן אפשרות להסביר?

שלום רמה, מדובר בנושא הקשור בתקינה (יש תקן לכל מוצר בישראל, ויש לו כללים וחוקים שעליו לעמוד בו). תוכלי לקרוא על כך עוד בכתבה שפורסמה בנושא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4692068,00.html ובמכון התקנים הישראלי יש אפילו חומר רב יותר http://www.sii.org.il/14-he/SII.aspx כלל אצבע פשוט לבחירת מזונות עדיפים יותר הינו- ככל שרשימת הרכיבים קצרה יותר וקריאה יותר (=דברים שאת מזהה) כך עדיף יותר/מזיק פחות, וכמובן שאי אפשר לקרוא למזונות הללו מזונות בריאות, אבל יש עדיפים יותר ועדיפים פחות באותה קטגוריית מוצרים. לגבי החרדל, מוזר שהרכיבים היו אותו הדבר אך הקלוריות שונות (אולי ריכוזם שונה?) ובכל מקרה יש טעויות רבות גם בסימון התזונתי. ממליצה לך פעם הבאה לצלם ע"מ שאוכל לענות באופן קונקרטי יותר

מנהלי פורום תזונה קלינית