שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/10/2015 | 19:12 | מאת: דלעת ודלורית

ערב טוב האם דלעת ודלורית מכילים עמילן? ומה היתרונות התונתים שלהם? תודה.

דלעת ודלורית מכילים עמילן-חומר תשמורת האנרגיה בצמח. דלעת כנראה מכילה פחות כיוון שכמות הקלוריות ל100 גר' נמוכה יחסית (25 קל' ל100 גר'), דלורית קצת יותר (45 קל' ל100 גר'). צמחים אלה קלים לעיכול ומשביעים, מכילים שפע מינרלים וויטמנים ומהווים יופי של תוספת למנה. לצבע הכתום כוח רב, פיטוכימיקלים להם מייחסים תכונות אנטי סרטניות, והם חומר מוצא לויטמין A. כמובן, בהתחשב כמות הנאכלת (בעיקר של הדלורית) ניתן אולי להחליף בתוספת הפחממתית בתאבון

מנהלי פורום תזונה קלינית