קלקולי קיבה ופרוביוטיקה.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/10/2015 | 08:22 | מאת: מישהי

אני בת 34, סובלת בשנתיים האחרונות מקלקולי קיבה כדוגמת שלשולים ויציאות מרובות. בתזונתי אני מצמצמת במוצרי חלב, בקטניות, בסיבים תזונתיים ובפירות וירקות (למרות שלא ערכתי בדיקה לרגישות למוצרים הללו). לצערי הזנחתי את העניין, אך בכוונתי לגשת לרופא ולערוך בדיקות מקיפות כדי לגלות את המקור לבעיה ולנסות למצוא פתרון. ברור לי שהדרך לפתרון עשויה להיות ארוכה, לכן רציתי להתייעץ כאן בעניין נטילת פרוביוטיקה: מצד אחד, מאמרים רבים טוענים שפרוביוטיקה משקמת את מערכת העיכול ומסייעת בבעיות קיבה. מצד שני, אם אני אוכלת יוגורט (שמכיל חיידקים פרוביוטיים), אני נתקפת בשלשולים עזים מיד לאחר מכן. לכן אני מבולבלת- האם נטילת פרוביוטיקה תסייע לי, או שהיא רק תחמיר את מצבי? האם כדאי לי לנסות ליטול כדורים פרוביוטיים, ואם כן – האם ישנה המלצה ספציפית לגבי מוצר? תודה מראש.

שלום רב, בעיות שנמשכות זמן כה ממושך אכן מצדיקות בירור ואבחון. אם מדובר על רגישות במערכת העיכול, יש כיום גישות טובות וכדאי לאחר האבחון לראות דיאטנית. אם יש דלקת, כדאי לקבל טיפול מתאים רפואי ותזונתי וכמובן להשלים חסרים (ברזל וכד') במידה ויתגלו. לגבי פרוביוטיקה, קחי מסוג של אבקה אם היוגורט גורם לבעיה. נעשו מחקרים רבים עם VSL3. בהצלחה והרבה בריאות.

מנהלי פורום תזונה קלינית