סלט ירקות שטוף וחתוך קנוי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2015 | 06:27 | מאת: אביב

שלום רב, רציתי לדעת האם סלט ירקות שטוף וחתוך קנוי בשקיות (כמו גזר, כרוב, חסות וכד') מאבד את הערכים הטובים של הירקות וכבר איננו יעיל לבריאות? תודה

שלום אביב, הסיבים התזונתיים לא הולכים לאיבוד, אבל בהחלט חלק ניכר מן היתרונות אובד. קשה לדעת ולכמת עד כמה, תלוי בזמן שעבר מאז העיבוד ומה עבר בדרך (צורת אחסון וכד'..) זה יותר טוב מכלום, אבל אולי כדאי למצוא פתרונות טובים יותר כמו גזר גמדי בשקית או ירקות קטנים לנשנוש (עגבניות שרי או פלפלים/מלפפונים קטנים), אשר נאכלים שלמים ואז אין את הדילמה הזו

מנהלי פורום תזונה קלינית