תאנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/08/2015 | 23:45 | מאת: מירב

שלום רב, אומרים שתאנים מכילים ברזל הייתי מבקשת לדעת איזה כמות של תאנים עלי לקחת ביום על מנת לקבל את כמות הברזל הרצויה לגוף. אני יודעת שיש גם מזונות אחרים שמכילים ברזל אבל הייתי רוצה לדעת לגבי תאנים. תודה מראש מירב

שלום מירב, בכל 100 גר' תאנים (טריות) יש 0.37 מ"ג ברזל. תאנה ממוצעת שוקלת כ60 גר' ולכן 0.2 מ"ג ברזל (וכ50 קל'). מעט מאוד לתאנה בודדת, ולא מקור מומלץ לברזל דווקא. ב100 גר' תאנים מיובשות 2 מ"ג ברזל (ולתאנה בודדת כמעט 0.5 מ"ג ברזל) אבל עדיין, תאנה, ככל פרי, מספקת בעיקר פחמימות ומגוון ויטמנים ומינרלים בכמות משתנה, ולא הייתי מסתמכת כמקור לברזל, בטח לא כאשר הכמות המומלצת הינה 18 מ"ג ברזל ליום (לנשים בוגרות בגיל הפוריות) מקווה שעניתי לך

מנהלי פורום תזונה קלינית